måndag 21 februari 2011

Pojkspolingar utan språkkänsla

Men åhhh, vilka små sötnosar!
Två gossar, inte torra bakom öronen än, som totalt missat en och annan lektion.
Vad har de varit under skolans svensklektioner?
Eller under samhällslektionerna?
Under vilken sten har de suttit och tryckt?

Jag kan hålla med om en sak!
Klädstilen var kanske mer "klassisk" överlag för en sisådär 40 år sedan.
En hel del av 60-talets mode var ytterst välskräddat och vackert men jag skulle beteckna det som FEMININT!

Knappast sätta en rubrik med ordet FEMINISM i.

Raringar (ja, jag är raljerande nu!), börja med att lära er att definiera begreppen feminint kontra feminism, sen kan vi ta en seriös diskussion om huruvida modet var bättre förr, eller ej!

5 kommentarer:

Rebecka sa...

För kvinnor är ju bara till för att behaga män. Ett snyggt bihang. Eh..

Småländskan sa...

Om jag "hivar iväg" min mailadress från kommentarrutan här (Webbadress), publiceras den då? Du ser, jag är världens sämsta på teknik *skrattar*. Det var bättre förr! Då hade jag stenkoll på stencilapparaten och även på den första kopiatorn på jobbet. Sån koll att t.o.m. arb.kamraterna frågade MIG hur man skulle hantera div. maskiner. Minns som igår då vi på tidn. fick nån slags fax så vi kunde skicka annonser mellan de olika redaktionerna. Det var min uppgift att byta "plastband" på den...Vilken revolution alltså. Istället för att ta emot allt per tel./skrivmaskin så BARA KOM TEXTERNA DÄR I DEN DÄR FAXEN!!! Ja, jag tycker det var bättre förr, betydligt roligare, trevligare på arb.platserna. På den tiden var jag annonsmottagare, arkiverare, säljare, korr.läsare, gjöt sterotyper i tidn.källaren, matriser, var i sätteriet och drog korr.avdrag till kunderna, kladdade med tryckfärgen... ja jag gjorde det mesta. Och känslan att kunna hela produktionen var enorm! Så Mångmamma, jag vet inte om vi har så mycket gemensamt, jag är född på stenåldern och tror att jag nästan skulle kunna vara din morsa, men bara nästan! Men jag hivar gärna iväg min mailadr. till dig. Om jag vet att den kommer bara till dig alltså.

Mångmamma sa...

Småländskan; Vilken underbar berättare du är.
Skaffa en blogg!!!
Du har ju miljoner historier som poppar upp, klart värda att dela med dig av!
Min morsa!?
Hm, jag kommer ihåg när man fick dra "blåstenciler" när något skulle kopieras - är jag också från stenåldern då?
Och nej, om du skickar din mailadress som en kommentar, kommer jag inte att publicera den!

Småländskan sa...

Och nu ska jag ta hand om kalopsen, som lillen och jag ska äta i morron. Ja, han är fortf. sjuk och jag är med honom hela dagen i morron. Jag har jobbat inatt, var hemma ett par timmar och åter till jobbet i fm. Nytt datorsystem, uppföljning av inventering, logistik, sälj, allt sånt. Jodå, lite hänger tanten med trots allt, men det tar tid att få in allt i skallen!

Lippe sa...

Sv: jag tänker på det ibland. Hur nära det var att vi, eller några av oss dött om vi varit hemma. Då ryser jag och ringer till mina ungar om de inte är hemma, och så säger jag att jag älskar dom!
Man lär sig att uppskatta sådant som man inser inte är självklart att det finns i morgon...
Kram ♥