måndag 31 januari 2011

Väx upp, för f-n!

Jag blir så trött på den här märkliga inställningen att allt är någon annans fel!
Som nu med reseföretagens policy att avvakta med avrådanden från att resa till Egypten!
Ja, nu har UD gått ut med rekommendationer som gör att man avråder från att resa dit men så sent som i förrgårkväll "tvingades" svenskar att sättas sig på planen ner om de inte ville bli av med sina redan inbetalade biljettpengar!

Men hallå!
Skyll. Er. Själva.

Sitt inte och snyfta för media om att ni är strandsatta och inte kommer hem!
Att flygbolagen är ruttna spunkar som inte ser till att ni kan glassa runt med en paraplydrink i handen utan att riskera att hamna mitt i ett upplopp.

Vart tog självständigt kritiskt tänkande vägen?
Ska det vara så fruktansvärt svårt att inse att man har ett alldeles eget ansvar för sig själv och sitt liv?
Det finns inte, har aldrig funnits och kommer inte finnas någon som sopar upp efter alla och envar.

Ge er, curlandet är över, eller är jag ensam kärring mot strömmen som anser att var och en måste vara vuxna nog att ta hand om sig själva?
Senast på studentdagen!

För mig är det en självklarhet att ingen annan sopar upp resterna av mig om jag själv försatt mig i urbota korkade situationer.
Att "tvingas" sätta sig på ett flyg till en oroshärd och sedan gnälla - det är bara brist på inlevelseförmåga och självständighet.

Faktiskt så dumt att det borde vara straffbart!

8 kommentarer:

Trillian sa...

Riktigt bra skrivet!

Eva sa...

Helt enig, som man säger i det norska landet.

Cissa sa...

Va? Men vaddå? Måste jag tänka själv? Ta ansvar sjäjv? Gör inte mamma Staten det när jag fyllt 18? Tänk, det har jag trott hela mitt liv...

Näe, jag hade aldrig satt mig på ett plan till en ororhärd! Oavsett om jag fått tillbaka pengar eller inte. Mitt och min familjs liv och välmående är värt mer än alla pengar!

Helt sanslöst att folk är så korkade att de VÄLJER att åka och sen kan med att gnälla om det!

Esbe sa...

Oj, det var ord och inga visor! Och jag håller med dig i det du skriver! Fast å andra sidan: Om man inte får tillbaka pengar på biljetter som är fruktansvärt dyra så är det ju trist att inte kunna utnyttja dem - så på ett sätt förstår jag dem som åkt ändå. (Även om de borde ha fixat nån slags avbeställningsskydd som gör att de inte förlorar jättemycket på att avboka resan.)

Anonym sa...

*Stående ovationer, bussvisslingar, stampande med fötterna...*
/Småländskan

Cicki sa...

*applåderara*

Nipe sa...

Ja, du har så rätt så. Man reser alltid ut i världen på egen risk. Man har inga som helst rättigheter att kräva att exv UD ska bistå när man hamnar i oroshärdar. Man får med rätta ta sig hem för egen maskin, för egna pengar och sen försöka ta det med försäkringsbolaget senare. Sorgligt ja. Svårt, ja säkert många gånger. Farligt, förmodligen. Men faktum kvarstår ju, att man ansvarar själv för sina egna handlingar och man reser faktiskt alltid på egen risk.

KaosJenny sa...

Rätt tänkt...