tisdag 7 september 2010

Ok, läs nu detta och missförstå rätt! :)

Det är faktiskt inte riktigt klokt!
Efter ha röstat i...få se..äh, vet inte - många i alla fall... riksdagsval - har jag för första gången gjort ett otal antal valkompasser, valkalkylatorer och liknande test för att se var i världen jag ligger på den politiska skalan!

Ja, rent blockmässigt står jag stadigt men med just partitillhörigheten vacklar jag!
Tydligen!?

Måste överväga detta noga, ska jag överge "mitt" parti till förmån för ett av de övriga blockkompisarna?
Känns lite otryggt just nu. (Mowahaha)

Om vi säger så här; Jag kommer aldrig tillhöra den röd-gröna röran, jag surfar runt i den blå-gröna soppan på andra sidan istället.
Och de där små uppstickarpartierna som mest gläfser i periferin - svensknissarna, tanterna och datanördarna, de kommer aldrig få min röst.
Inte vill de ha den heller!

Tur att det finns tid att fundera rent taktiskt också, vem är mest lämpad att leka statsminister?
Vem vinner mest på att jag omfördelar min röst?
Vem förlorar, en per automatik förväntad fråga!?

Och varför är det så himla hemligt med vad man röstar på?
Alla vet ju om hur jag tycker i de flesta frågor ändå.

Berättar inte ni för kreti och pleti om hur ni tycker och tänker i stort och smått?
Kan inte de flesta stå även för hur de tycker rent styrelsemässigt, för det är ju faktiskt frågan om vem eller vilka som är bäst lämpade att styra Företaget Sverige, en pytteliten bananmonarki långt upp i den kalla nord!

Eller kör ni andra på i samma spår som tidigare, bara för att så har jag alltid gjort?

10 kommentarer:

A new sense of lightness sa...

Näpp, här röstas efter vad jag tror blir bäst för Sverige...fladdrar nog dock lite på partitillhörigheterna men tror nog att det gagnar Sverige om regeringen kan sitta kvar...Kontinuitet kan ju vara bra...Oops, nu var jag visst inte heller så hemlig av mig.
Kram

Maria K sa...

Jag är också blå, och har blivit allt blåare med åren. :) Men det handlar mest om min känsla för vilket sorts samhälle jag vill ha i Sverige.

Sen tror jag inte att man ska överdriva de där valtesterna... Oberoende av vilket block som vinner valet, så blir det ju ändå kompromissser.

Märta sa...

Näe, mitt hjärta är rött men min livssituation blå, så i år måste jag välja mellan att rösta i förmån för min plånbok eller min ideologi.
Sugigt värre eftersom jag tycker att dagens politik blivit extremt färgblind och mer liknar något röstfiskande mischmasch än vad som rimligtvis borde vara möjligt!

Anonym sa...

Hej!
Hoppas att allt är bra med er!
Här har vi varit förkylda men lite bättre nu.

Läste i fatt här! Jag blir helt låst vid annat då barnen ska ha det ena eller det andra.

Vad fint du skrev om din minnesdag.

Sen det här att inte få så mycket gjort då barnen ej är hemma, känns också igen. Det kanske är därför jag skaffade så många barn. Det är lätt att slöa till annars. :-)

kram Paola

Simmelimaka sa...

Jag tycker att det är svårt att rösta i år. Alla, nåja, flera av partierna står och stampar på samma fläck, företräder samma människor och vill åt ungefär samma håll, med samma medel.
I det läget tittar jag på vilka som är deras företrädare och: väljer bort Mona Sahlin omgående. Känner att den kvinnan inte platsar som statsminister.
Kommer nog att rösta blått, men aldrig på rasistuppstickarna.

KaosJenny sa...

Tycker det är jätteviktigt att rösta, det finns människor som har/ kommer att dö för att få demokrati. Brukar lite skämtsamt säga att röstar man man inte så kan man inte gnälla på fyra år ;-). Jag är inte hemlig med att jag röstar röd/grönt. Och diskuterar gärna politik och mina åsikter i stor och smått och tycker att det känns bra.

Maja sa...

... svensknissarna, tanterna och datanördarna... ha ha där satte du pricken över i:et!
Bra skrivet!

Mångmamma sa...

Kul att väcka lite reaktioner.
Håller helt med dig KaosJenny om att det är viktigt att rösta överhuvudtaget.
Även om det så bara blir blankt!
Sim; Tack för kommentar.
Maria K; Är inte förvånad över att vi har ungefär samma bild av vart Sverige helst ska ta vägen!
Märta; Du har en poäng där.
Maja; Ibland så rasslar formuleringarna till ;)

Fisken sa...

Jag röstar efter det jag tycker passar mig bäst. En del av mitt beslut tas av ideologi, en del tas utifrån de frågor som är viktigast för mig just nu och en tredjedel är person. Jag HATAR Maud Olofsson men har egentligen inte så mycket mot politiken. Samma sak med Carl Bildt. Skulle ALDRIG har röstat på Moderaterna så länge han kunde bli stadsminister.
I år är det mer osäkert än på länge. De flesta partier verkar vara röstfiskare utan substans.

Cicki sa...

Folk får gärna veta vad jag röstar på. Jag står för det och skäms inte. Jag rör mig också i den blågröna röran. Det är av ideologiska skäl för mig. Jag tycker inte att staten ska komma och bestämma över mitt huvud hur min barnomsorg ska se ut, frånta mig mitt ansvar som mamma. Jag tror även att man ska få ha valfrihet och att man ska se den enskilda individen. Det är extra viktigt inom skolan. Det är mer medmänskligt än att försöka stoppa in goa runda barn i fyrkantiga hål för att de ska komma ut som en enhetlig flock på andra sidan. Never in my life. Socialliberalism är ett vackert ord i min vardag.

PS: Nu har jag äntligen läst ifatt hos dig och några andra. Nu är bara resten kvar.....:-)