lördag 24 april 2010

Jag överlevde riset!

Ok, jag överlevde och drunknade heller inte i allt ris.
Får jag inte träningsvärk av detta då är jag immun mot allt vad sådant heter.

Ytterligare två timmar, effektiv tid, har jag släpat, burit, dragit och staplat ris.

Och det syns inte!!!

Hagen är visserligen tokstor, extrema mängder träd har fällts, hundratals granar à la små, större och torgstora har skövlats ner, sly har röjts men att det knappt syns, efter i runda slängar drygt fyra timmars jobb - ska jag bryta ihop nu?
Eller som jag brukar, ta nya käcka tag imorgon och envetet fortsätta?

Uppskattningsvis finns det flera, flera veckors jobb att bli av med eländet.
Strunta i!?
Jo, fast då ryker bidragen all världens väg och ser man det på det krassa ekonomiska viset är lönen förhållandevis god.
Arbetet ger dessutom gratis träning och frisk luft.

Ok, jag ska sluta gnälla, det är inte så värst synd om mig, fruktpajen var god, barnen har sysselsatt sig med allehanda koj- och lägerbyggen samt stundtals hjälpt till med att dra några pinnar åt ungefär rätt håll.
Maken har underhållit oss med skönljudande motorsågsmusik och vädret har varit alldeles lagom att vistas ute i.

Kanske är det detta som kallas för kvalitetstid med familjen?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kvistig fråga=D Milla

Bina sa...

Fruktpaj. Det lät gott. Något speciellt recept?

Mamma Mimmi sa...

Mångmamman har rätta inställningen som vanligt! Vad kul att du tog mig på orden med skrivandet - ser fram emot att höra mera. Avslutade just mitt första "freelance-uppdrag" på skrivfronten den här veckan. Förutom att det så klart tog längre tid än man önskat känns det "skumt" att få betalt för något som man gladeligen gör alldeles gratis på bloggen varje dag. Lycka till och "keep us informed"!

Mångmamma sa...

Milla; Du anar inte HUR Kvistig fråga! :)
Bina; Nja, smulpaj med valfria frukter/bär i .
Just denna gång blev det blandad banan, annanas och äpple.
Smulpaj är enklare än enklast; Mjöl, havregryn, socker och smör som rörs ihop och strös över frukten.
In i ugnen ca 25 min i ungefär 175 grader.
Gärna vaniljsås eller glass till!

Ancan sa...

Åh fy - DET arbetet känner jag allt för väl igen... släpa ris är ngt av det tråkigaste man kan utföra tror jag.
Men av ngn anledning så känner man sig oerhört nöjd efteråt, det brukar ju bli så fint :)