Våffelrecepten brukar ju stå som spön i backen så här års.
Varje reklamblad med självaktning försöker, utöver de färdiga mixar som finns, prångla på oss olika varianter på mer eller mindre "lätta" sätt att klämma i oss en våffla eller två.
Själv har jag ett fantastiskt recept, saxat ur en gammal Östgöta Corren en gång för länge sedan.
Bäst är att det verkligen blir maffigt, frasiga våfflor av det, lätt och ledigt mättar de en hoper hungriga ungar.
150 gr smält smör
6 dl mjölk
5 dl mjöl
2 msk marsanpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Vispa mjölk, marsan och mjölet blandat med bakpulver.
Tillsätt salt och det smälta smöret.
Grädda!
Med undantag av marsanpulvret, är det helt tillsattsfritt och inga ägg behövs ens.
(Själv brukar jag göra dubbel sats för att få det att räcka till en 8-10 personer.)
Ja, mina barn är rejält utfodrade med våfflor, i år igen! :)
torsdag 25 mars 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Det receptet skall sparas, lät gott med marsan!
Själv har jag ingen önskan om våfflor idag, men ett nytt våffeljärn det vill jag gärna få.
När jag kommer hem-hem nästa gång förväntar jag mig frasiga hjärtan!
Låter som ett bra recept. Själv kör jag med recept på äggvåfflor från gamla hederliga Vår Kokbok :D
Vilken trevlig titel på inlägget! ;-)
Vad spännande med marsan, ska prova på söndag :)
Heder åt vår morgontidning:)
Låter som ett recept värt att testa. ;) Att det räcker till många är ju ett stort plus. Ha en jätte trevlig helg. Kram Multimamman
Skicka en kommentar