torsdag 25 mars 2010

Vårfrudagen som blev till våffeldagen!

Våffelrecepten brukar ju stå som spön i backen så här års.
Varje reklamblad med självaktning försöker, utöver de färdiga mixar som finns, prångla på oss olika varianter på mer eller mindre "lätta" sätt att klämma i oss en våffla eller två.

Själv har jag ett fantastiskt recept, saxat ur en gammal Östgöta Corren en gång för länge sedan.
Bäst är att det verkligen blir maffigt, frasiga våfflor av det, lätt och ledigt mättar de en hoper hungriga ungar.

150 gr smält smör
6 dl mjölk
5 dl mjöl
2 msk marsanpulver
1 tsk bakpulver
1 tsk salt

Vispa mjölk, marsan och mjölet blandat med bakpulver.
Tillsätt salt och det smälta smöret.
Grädda!

Med undantag av marsanpulvret, är det helt tillsattsfritt och inga ägg behövs ens.

(Själv brukar jag göra dubbel sats för att få det att räcka till en 8-10 personer.)

Ja, mina barn är rejält utfodrade med våfflor, i år igen! :)

7 kommentarer:

Knaada sa...

Det receptet skall sparas, lät gott med marsan!

Själv har jag ingen önskan om våfflor idag, men ett nytt våffeljärn det vill jag gärna få.

Rebecka sa...

När jag kommer hem-hem nästa gång förväntar jag mig frasiga hjärtan!

Gafflan sa...

Låter som ett bra recept. Själv kör jag med recept på äggvåfflor från gamla hederliga Vår Kokbok :D

Mamma Mimmi sa...

Vilken trevlig titel på inlägget! ;-)

Madlar sa...

Vad spännande med marsan, ska prova på söndag :)

milla sa...

Heder åt vår morgontidning:)

Anonym sa...

Låter som ett recept värt att testa. ;) Att det räcker till många är ju ett stort plus. Ha en jätte trevlig helg. Kram Multimamman