onsdag 11 december 2013

Natten går tunga fjät...

Himmel och pannkaka vad jag börjar få svårt att hålla alla de små-vilda-gladas lussefirandetider i skallen numera.
Dessutom tillkommer det käcka påminnelser varje dag om ännu fler evenemang, avslutningar och julbordsinbjudningar, jag antingen lyckats framgångsrikt förtränga, eller tidigare inte känt till.
Seriöst - jag gillar verkligen det stämningsfulla med tända ljus, Luciasånger, snubblande stjärngossar och stearinindränkta Luciahår - men när det ska lussas i överkant x 4 barn x 4 dagar, då kvider min annars så lussebullsglada mage i uttjatnings- och stressrelaterade glitterplågor.

Så - vad att göra?
Tja, jag tänker lösa det genom att Inte klona mig själv och mina barn som uppmanas befinna sig på trettioelva ställen samtidigt och istället helt frankt och resolut skippa merparten av alla påbjudna 'måsten'!
Jag vägrar bli julstressad av alla upptåg och aktiviteter jag förväntas delta i, eller låta mina barn delta i.
Vi sjunger gärna, högt och glatt här hemma, körbarnen får själva avgöra hur pass roade de är av att hänga i församlingshemmet tre-fyra timmar på fredagskvällen och jag är med på ett minimalt och spontant lussetåg på söndag, efter min dramagrupps förevisning av sitt julspel!

Tyvärr skolan - jag har varken ork, tid eller lust att sippa kaffe och tugga i mig medhavda bullar på några föräldraföreställningar.
Den ene sonen är måttligt road av att sjunga, den andra brukar vara lika kul som ett kronvrak efter 17.00 på torsdagarna.

Samma sak gäller för mitt eget vidkommande - jag tänker inte hetsa hemifrån för att delta i avslutande kvällsmöten eller hastigt påkomna julbordsinbjudningar mot slutet av nästa vecka.
Istället tänker jag köpa mig några hyacinter och snurra ihop några notpappersstrutar, nynnandes på 'Bjällerklang', tugga i mig några pepparkakor, tända oceaner med levande ljus och kanske fundera på om det är viktigt eller inte med att ta in en barrande ruska och hänga upp piffigt krafs i den?!

Och självklart läsa några klassiska julsagor för barnen - högt!1 kommentar:

Ezter sa...

Man får göra det som känns lagom, så du prioriterar helt rätt!