måndag 20 augusti 2012

Skolstart

Kopiösa mängder barn och föräldrar drällde in på skolgården i morse för att starta höstterminen.
Stenkrossaren skulle byta förskoleavdelning och jag hade räknat med att vara med en stund men det ville inte den lille herrn som resolut krävde leverans av sin far till nya fröknarna.
Själv tassade jag bara in med extrakläderna och smet ut igen lika snabbt utan att störa sonen som med blixtens hastighet funnit sig till rätta.

Första barnlösa förmiddagen på dryga nio veckor, spenderade jag hemma hos C, hinkandes kaffe och tokbabblandes.
Majblomman har fått överta Pysselkungens fröken - som i sin tur fått en helt ny sådan -och lyckades givetvis fastna i en lek på skolgårdens baksida, istället för att stå där hon skulle för att få hjälp över vägen till den väntande skolbussen hem.
Fröken G ringde och anmälde att hemleverans skulle ske.
En väldigt bra skolstart tyckte dottern.
Sheriffen har ännu inte hunnit hem eftersom han går betydligt längre dagar i skolan från och med i år.

På onsdag ska jag börja ta tag i "livet efter sommarlovet" på allvar, då är jag helt barnlös härnäst och med tanke på veckans två deadlines för krönikor, vill det till att jag sätter lite rotation på tangenterna och hjärncellerna!
Dessförinnan ska i runda slängar trehundra papper fyllas i och skrivas under om allt från adresser, matallergier och tillstånd att någon annan hämtar mitt/mina barn i skolan/förskolan.
Samma cirkus varje år och alltid ont i fingrarna efter att krampaktigt hållit i en penna.

8 kommentarer:

Ezter sa...

Så tar vardagslunken vid...Har tittat i S efter din krönika, men inte hittat den?Yngsta har haft den några dagar...

Mångmamma sa...

Varannan tisdag nu igen. Nästa tisdag är jag tillbaka. Har skrivit några lördagskrönikor under sommaren.

Småländskan sa...

mmm... och min lillgris har börjat i RIKTIGA skolan idag! Hans pappa fick bara vara med till 9.30, sen var det "förbjudet" med föräldrar och anhöriga där. Det gjorde inget, eftersom lillgrisen trivdes från första sekund.
Det där med att fylla i papper, vem som får lov att hämta vem, det är bra tycker jag. Själv var jag tvungen att vara med på bild när lillgrisen introducerades i förskolan. Bara för att all personal skulle veta, känna igen och att det är ok om man "bara dyker upp" och hämtar. Njae, bara dyka upp gick ju inte heller, utan det var tvunget att informera personalen redan på morronen. Det är också bra tycker jag!
Så jag tror säkert att du tolererar finger-ontet. Det är ju tyvärr så numera att det krävs en del pappersarbete. För ungarnas skull, deras säkerhet mot allt jävelskap som finns där ute...
Kram mångis!

Småländskan igen sa...

.. och bara som ett ex. kan jag berätta om att när lillgrisen varit på förskolan (dagiset) nåt år, så gick jag förbi där. Jag bor ju bara 50 m från dagiset. Han såg mig, ville följa med mig hem, jag tyckte det var helt ok. Frågade "fröken" och det var ok även för henne, eftersom hon kände mig, liksom ALL övrig personal där.
Dagen efter hade "fröken" fått massor av skit från sina kollegor, varit tvungen att försvara sig. Det slutade med att jag själv gick till dagiset och berättade hur det kom sig att "jag bara dök upp och fick tillstånd att hämta lillgrisen". Otroligt olyckligt att det blev som det blev, det tyckte egentligen alla, men jag kan förstå varför det blev så.
Nu redde detta upp sig eftersom även lillgrisens föräldrar tog "fröken" i försvar.
Och jag minns första julfesten på dagiset då det var absolut förbjudet att fotografera ungarna "i klump". Tog ett tag innan jag fattade varför, men sen förstod jag.
Helt otroligt jävligt att det ska behöva vara på detta viset!
Men, som sagt, det finns anledningar till varför det är som det är med allt pappersarbete för föräldrarna/anhöriga.

Mångmamma sa...

Småländskan; Tycker mig känna igen din historia om "lillgrisen" och spontanhämtningen på dagis. Egentligen håller jag med - i alla fall om vilka som har rätt att hämta hem min telning.
Men det här med var de bor, vem som är vårdnadshavare och om de har nya allergier, skulle ju kunna skötas över nätet eller bara ändras vid behov!?
Jag har ju varit mamma till skolbarn i samma skola i 7 år, bor på samma ställe och är fortfarande gift med den andre föräldern.
Dessutom är jag minst sagt ett känt ansikte i skolan vid det här laget genom mina inhopp som sagotant och allmänt påflugen förälder! :)
Kul att lillkillen trivdes i skolan också - förskoleklass eller ettan?
I år har jag en Sheriff i femman, en Pysselkung i tvåan, en Majblomma i ettan och en liten huliganStenkrossare sista året på förskolan!
Kram på dig!

Charlotte sa...

Jag har också börjat skolan idag. Trots att det var 30 år sen jag satt på skolbänken så känns allt väldans bekant. Samma skola, samma hus, men klasskompisarna hade blitt yngre. Det känndes bra!

Småländskan sa...

Ettan Mångis, riktiga skolan du vet!
Jodå, jag håller med, men pappersarbetet är tydligen ännu det säkraste för dem. Vad vet jag? Du och jag vet i alla fall att vi är "lämpliga" för att hämta våra små. Men jag vidhåller, som det är idag, att det är helt ok att ha stenkoll vem som hämtar...känd eller inte känd. Det där med "kändisskapet" inom en familj kan ju ändras ganska snabbt, eller hur?
Kram igen!

Mångmamma sa...

Charlotte; Kul! Lycka till.
Småländskan; Precis som min Majblomma då! Och ja - hellre ett papper för mycket att fylla i än ett för lite! Nu återstår bara far-är-rars underskrifter, resten är ifyllt åt fyra barn!