lördag 14 augusti 2010

Auktionen i Backhorva, eller nästan i alla fall!

Att släppa loss Mångmamma med en begränsad - men tillräckligt väl tilltagen kassa - på en auktion i den lokala Hembygdsparken, kan vara förenat med risker.
Risker som i att det genast återfinns fler bra-att-saker hemma!

Efter dagens evenemang kan man hitta ännu en oumbärlig mangelkorg, en praktisk bokhylla modell större, en jordglob, diverse ljusstakar, en helt perfekt teakspegel till annexet samt förtielva små blommiga kaffekoppar (som om det inte redan fanns det hemma!) och en uppsjö av böcker i det mångmamska hemmet.

Just kaffekoppar och böcker ingick inte i budgeten, de kom på köpet.
Allt osålt skulle nämligen hivas.
Synd på så små rara ärtor tyckte jag och förbarmade mig även över en diger samling krukor och ytterfoder - som just ytterkrukor egentligen heter!

Sheriffen och Pysselkungen travade på i sin mors fotspår och bjöd glatt på allsköns krafs, dock utan att lyckas ropa hem något - tack och lov!
Ändå lyckades de göra riktiga mångmammafynd i form av spetsdukar, löpare och hiskliga servetter, företrädelsevis i brunt och orange - mina absoluta hatfärger - ifrån loppisborden!
Farligt att släppa loss de med, med veckopengen inom räckhåll!
Och tur att det inte var en riktig bonnauktion med djur och så där.
Tänk vad med kossor vi kunnat få knyta efter bilen... Hua!

Allt som allt gick kalaset på dryga 300 kronor men då ingick den barnkorgstol som far-är-rar lyckades köpa loss från den tidigare glada budgivaren som vunnit densamma.
Just den stolen hade gått min näsa förbi eftersom vi som vanligt kom lite sent till auktionsstart...

Dessutom löste sig hemtransporten galant, Flugan med särbo fanns på plats och efter ett lyckat inrop av en frysbox, blev det iltransport hem för hämtning av släpkärra för särbon.
Min vita bokhylla, som var ett spontaninrop utan tidigare koll av skick, visade sig vara av massivt trä.
Det hade blivit svårt att klämma in den, fyra barn, två vuxna plus alla andra grejer i en liten liten öppen bil som var fordonet för dagen!
Tack B!

Synd att det dröjer ett helt år till nästa gång...
Och vilken infernalisk tur att det finns tillfällen till fler loppisbesök framöver, nu när jag sparat in kostnaden för en nytillverkad bokhylla inklusive tur och returresa till närmaste "stora varuhus"!


Far-är-rars tillägg;- Och vilken infernalisk tur att det fanns fler som bjöd liiite högre på alla dessa oumbärliga ting du inte lyckades ropa in!!!

8 kommentarer:

Katarina sa...

Vad mysigt det låter med lantlig(?) auktion! Och med alla dina mangelkorgar börjar man ju undra om det är någon viktig sak man missat ; )

Anonym sa...

Vad roligt...men med anledning av Backhorva...Kom ni hem mä e brandspruta eller e brö'spade? Kram Milla

Cicki sa...

Jag har lite svårt att förstå far-är-rars slutkommentar. Har han ingen koll alls på vad som är nödvändigt och oumbärligt här i livet.

Rebecka sa...

Haha! Jag ser småttingarna framför mig när de springer runt med portmonän i högsta hugg och försöker ropa in fina saker à la Anton i "Morfar prosten". OCH FÖRRESTEN! Jag vill ju ha en jordglob! Tack, den norpar jag nästa gång jag kommer hem-hem. (Det har ju faktiskt hunnit gå flera dagar sen jag fyllde år men någon present har jag inte sett skymten av! Hehehe..)

Rebecka sa...

Och förresten igen, jag kan ta teakspegeln också när jag ändå är i farten!

Mångmamma sa...

Katarina; Mangelkorgar är sååå mycket snyggare att bära tvätt i istället för trista plastlövkorgar eller IKEA-säckar!
Milla; Ingetdera men jag bjöd på en smörkärna som jag släpte när buden gick för högt för min smak!
Cicki; Eller hur???
Rebecka; Knappast! Men det står ett åbäke till paket här hemma och väntar på dig!!!

Mångmamma sa...

Milla; Och släppte stavas med två P...

Rebecka sa...

*Hoppas på en egen snabeldrake*