fredag 24 maj 2013

Mellan människor av Anna Eriksson Skarin

Ni vet ju att jag är en ordsnickrande boktok som inte bara skriver som en stolle utan även läser oavbrutet.
På sista tiden har det varit lite si och så med båda delarna, tiden och orken har inte räckt till.
Ändå har jag haft förmånen att få läsa en sprillans nyutgiven roman i en tänkt serie med namnet Precis som det är - Mellan människor - av Anna Erikson Skarin.

En småputtrigt hemtrevlig historia om två parallella nyblivna förstabarnsfamiljer.
Trovärdigt och med ett lättsamt språk skildras den första småbarnstidens vardag med karaktärernas funderingar kring förhållningssätt till familjeliv och önskad egentid.
Christine är karriärkvinnan som genom sin bostadsort hamnar i samma mammagrupp på BVC som Sara, den numera drivna egenföretagerskan med ett brokigt förflutet.
Johan och Greger, papporna till de små bebisarna får också komma till tals.

Det är inget gastkramande actionfyllt över denna bok, den ger istället tillfälle till reflektioner om stort och smått i livet.
Det är en historia om hur vardagslivet kan se ut för en nybliven förälder där frågorna om vart man är på väg, var man kommer ifrån och varför luftas.
Varje kapitel avslutas med några korta rader som komprimerar kapitlets innehåll, eller ger ännu en tanke att fundera kring.
Just det greppet var jag tvungen att berömma Anna för efter bara några få sidors läsande.

Ända fram till sista kapitlet väntar jag på någon sammanhållande länk mellan familjerna, något som ska ge mig förklaringen till varför just dessa karaktärers liv skildras, eller helt enkelt en känsla av hur den tänkta serien ska kunna fortsätta in i flera böcker.
Jag blev inte besviken!
Slutklämmen är en briljant twist som bäddar för fortsatt läsning av en nutidsskildring av helt vanliga men ändå helt unika människor.

Grattis Anna, nu väntar jag med spänning på fortsättningen.

Och vet ni? Anna har lovat att jag får lotta ut ett exemplar av hennes bok så om någon av er läsare blir nyfiken och vill vinna - skriv en kommentar så drar jag en vinnare på söndag kväll den 26/5!
Lycka till!

2 kommentarer:

Eva sa...

Jag vill vinna den!!!

Ezter sa...

Jag vill också vinna den!