lördag 1 september 2012

Fullmånens biverkningar och jag ber om tillgift, kära medmänniskor!

Jag har alltid varit fascinerad av månen och stjärnklara nätter.
Som riktigt liten minns jag att jag tillsammans med min älskade "faster Ester" - som inte ens var min faster, utan min pappas  - stod och såg upp på himlen och försökte se de olika stjärnbilderna.

När sen min son dog under en stjärnklar natt i september för snart 10 år sen, blev jag fullt övertygad om att månen har betydligt större roll i våra liv än vi vill kännas vid.
Allvarligt - om tidvattnet kan påverkas på vårt jordklot av månens faser - vore det overkligt och otroligt att inte vi människor, som består av cirka två tredjedelar vatten, inte skulle kunna bli lika berörda!?
Säkert finns det forskning inom området och lika säkert är att mina futtiga år här på jorden har gett mig en del erfarenhet i ämnet.
Visserligen är kanske en del efterhandskonstruktion men likafullt märker jag av min kvinnlighet som ligger i fas med månens.

I en riktigt tidig läkarbok från förra seklets början, vars titel och författarnamn jag glömt bort, påtalas det vid ett ställe "att kvinnan är fullt frisk så länge hon har sin månatliga rening vid fullmåne".
Ofta har jag haft anledning att reflektera över den meningen.
Jag är beredd att hålla med så här långt - men ändå inte.

Om det är så här att vara frisk , då vet jag inte om jag vill veta hur det är att vara sjuk.
Just nu har jag bara lust att slå någon, någonstans, riktigt hårt och mycket.
Helst på käften!
Eftersom det inte är riktigt accepterat, får jag nöja mig med att vara förfärligt eländig, elak och allmänt grinig.

Jag är inte ens ett trevligt sällskap åt mig själv ikväll och därför ber jag på förhand om ursäkt för detta otrevliga inlägg och går och lägger mig.

För allas skull!

8 kommentarer:

KaosJenny sa...

Kram och sov gott! Hoppas det känns bättre när du vaknar imorgon bitti.

Ezter sa...

Skönt att du också är ur humör ibland!

Unknown sa...

Klart vi människor påverkas av månen! Även vårt humör...

Kram :-)

christel sa...

Och nu är det söndag och en ny härligt dag....tror jag ;)

madelein - sexbarnsmamma sa...

Jag vill inte vara en partypooper men jag och maken hade den här diskussionen för ett par dagar sedan faktiskt. Jag är med av den fulla övertygelen att månen påverkar på något sätt. Enligt honom finns det tydligen forskning som visar att en pingisboll som hålls över huvudet påverkar mer än vad månen gör :P

Fast hur som helst är det känslan som räknas och apropå det så älskade jag din kommentar hos mig. Det är känslor det!! Kram!!

LillaTuss sa...

Inte be om ursäkt för arga och eventuellt otrevliga inlägg. Vad har vi våra bloggar till? Jo många av oss har det som en livsnödvändig ventil. Minns inte att du skrivit så många "negativa" inlägg så jag blev lite förvånad att du också kan. Bra jobbat vännen. Ut med skiten.

Jag visste inte att du förlorat ett barn och det gör mig ont i hjärtat att läsa om det. Kanske jag läst om det innan. Kanske inte. Dock inget en förälder ska behöva uppleva. Du har nu en änglapojke som kanske sitter på månen och vinkar till dig och skickar kärlek när det är tungt.

Jag skickar en varm kram ♥

Mammahäxan sa...

Tror att månen påverkar oss på något sätt. Själv har jag alltid svårt att sova när det är fullmåne.
Stor kram 10 år i efterskott. Visste inte att du upplevt det värsta som kan hända. Och så en kram igen.

Märta sa...

Nog är den lite lurig den där månen. Får alltid himskadens svårt att sova när den är full.

Annars är jag också en stjärnhimmel-junkie. Har en app till min telefon som när man för den över himmelen talar om vad alla stjärnor heter. Fint dä!

Varm kram till dig som alltid - och speciellt dagar som de här!