måndag 30 juli 2012

Nakenjobb

Om du mot all förmodan kunnat vara en liten fluga på väggen i det mångmamska hemmet idag, hade flera intrikata skeenden kunnat upptäckas.
Först hur Mångmamman själv släpade och bar runt på, till synes helt planlöst,  stora mangelkorgar fyllda till bredden med rentvättade kläder.
Inte bara in i huset utan också upp på annexets vind, där vinterkläderna förvaras, nu när de äntligen är genomgångna, storlekssorterade och rena!

Sen hur runtkånkandet fortsatte med att målarburkar, kakelfix, oumbärliga lacker och diverse mysko sprayflaskor fick en ny källare att bo i.
Eller hur omsorgsfullt två maskiner tvätt hängdes upp på torklinan ute, bara för att i stort sett omedelbart bli ordentligt regnsköljda.
Slutligen hur far-är-rar, först beväpnad med kofot,  brottade ner en gammal halvmöglig garderob och sedan skrudade sig i enbart träskor, denna gång med högtryckstvätten som vapen, för att ge sig i kast med en närmast explosiv rengöringsinsats av det som sägs vara en  tvättstuga.
Eller kanske kommer att kunna återuppstå som sådan?

Under tiden försökte jag lära mina tre yngsta barn hur man spelar Domino.
Alltså inte hur brickorna kan falla lite prydligt vid noggrann uppställning utan hur det funkar med antalet prickar och brickor.
Pysselkungen begrep de enkla reglerna direkt men hans yngre syskon ville helst köra med mer oortodoxa metoder.
Typ, lägga brickorna lite hur som helst,  utan att ta hänsyn till antalet prickar eller i turordning och mer för att mönstret på bordet blev bättre/snyggare/roligare
Efter lite gruff, fler tillsägelser och några kraftiga utfall med hot om ond bråd död från storebrors sida, kunde vi avsluta spelet som det är tänkt att spelas!

Samtliga tre små-vilda-glada vann varsin gång och som det anstår en god mor, förlorade jag samtliga partier.
En fullt tillräckligt händelserik dag.


6 kommentarer:

LillaTuss sa...

Tror du har fått din dos av jobb och upplevelser idag.

Men du... kunde inte far-är-rar ha badbyxor på sig när han lekte med vapnet :)

Gunilla Gustafsson sa...

Du är en fantastisk mamma

Mångmamma sa...

Hulda; Det är ju ingen sport...:)
Gunilla; Tack! (Trots att jag misstänker att jag stundtals hörs bort till dig när jag måste ta i från tårna för att få barnens uppmärksamhet)?

Maja sa...

Oj vad jag känner mig lat, måste ta tag i det förfallande hemmet
:-)

Ezter sa...

Undrar om det inte blir fler turer till din stad framöver :( Alarmerande toner hemifrån :`(

Milla sa...

En till synes helt vanlig dag med andra ord, hihi. Kram