söndag 1 april 2012

Ja se det snöar ...

Jo, jag kan erkänna att det är lite trångt i hallen.
Alltifrån vinteroveraller och varma vantar/mössor/stövlar till jeansjackor och gympadojjer är framme.
Till fyra små-vilda-glada och två vuxna!

Där trängs eländet med skolväskor, skridskor och hjälmar som inte är undanstuvade, vedkassar med kakelugnsved, makens stora jobbväska, halvt-om-halvt borttappade riddarsvärd, skohorn, avdragna strumpor och den obligatoriska skålen på byrån som skulle samla upp småmynt och nycklar - men som istället är överfull av hårspännen, kvitton, Legobitar, fina skruvar och trevliga-pinnar-som-kanske-kan-vara-bra-att-ha!?
Inte att förglömma den minst lika obligatoriska kassen med urvuxna kläder som egentligen är på väg någon annanstans.

Just i år var det ytterst taktiskt av mig att inte drabbas av vårstädivern och kasta ut ungen med badvattnet, aka vinterkläderna in i annexets garderob.
Jojo, det är till att vara förutseende, skrockar jag belåtet.

Dubbdäcken är också kvar på bilarna, om nu någon undrade.

Och ute är allt vitt ...

7 kommentarer:

4U2 sa...

Har inte heller ställt undan vinterjackorna ... fast, de hänger alltid framme ihop med resten av vår/sommar ytterkläderna ;)

Karin sa...

Tror nästan det är min hall du skriver om. Trångt värre.

Vill inte ens räkna skor och stövlar som står framme, hur var det nu? Består familjen av 17 personer eller ovanligt skotokiga personer?

Svar; Nej och helt fel. Alla typer av skodon tycks behövas i det ombytliga väder som råder.

Men 4 minus och snö på tvären.. Det är ju påsklov, jag lägger in en protest och bestämmer mig för ett besök på biblioteket. Då kan jag också passa på att slänga med kassarna med kläder på väg någon annanstans..

Två flugor i en smäll, måste vara effektiv om jag ska hinna med allt jag skrivit upp på min "Att-göra-under-lovet-lista"!

Önskar dig en skön vecka med alla påsklovslediga barn!

LillaTuss sa...

Vinterjackan kommer väl till pass idag. Här är det svinkallt även om vi inte har nån snö (än)

Madlar sa...

Här fryser vi in våren. Jag kör barfota i skorna, bomullsjacka o bortplockade vantar. Nu får det verkligen bli vår för jag fryser snart ihjäl.

Milla sa...

Klappade mig själv på axeln för att jag, läs maken, inte hade hunnit byta vinterdäcken.

Mammahäxan sa...

Vi har kvar vinterdäcken. Överdragsbyxor och vinterskor har åkt fram igen från gömmorna. Är nära att bryta ihop, men eftersom det inte hjälper så låter jag bli.

Cicki sa...

Här är också vinterdäck och vinterkläder kvar. Kanske inte så mycket av förutseende utan mer lathet. Ibland kan det vara tur att man inte är så himla ordentlig.