söndag 25 december 2011

Glitter och glamour i drivor!

Juldagen brukar vara en långtråkig dag, vanligtvis.
De flesta år har jag snurrat runt min egen julblingaraxel sedan slutet av september och just juldagen brukar få representera ett antiklimaxslut.
Det där med julefrid är liksom inget jag är alltför bekant med.

Istället är jag mer som en punkterad ballong som äntligen sänker axlarna och känner att allt pyssel och knåp jag inte hunnit med före jul - det får jag ta till nästa år.
Inte helt sällan har jag lagt upp strategier för vilka vändor jag ska ta på stan för att hinna vittja fyndlådorna på julpynt till reapris, för att lägga på lut inför kommande jular under mellandagarna heller.

I år har jag promenerat runt hästhagens stängsel med tre kusar i släptåg, knutit om elrep, lagat ståltrådsvajrar och kollat att vatten och foder finns.
(Ja, deras vinterhage är löjligt stor så det tar en stund.)
En snabbexpedition till byn för att fylla på lagret av toapapper och julmust blev det visst också.
Men mest har jag lekt.

Majblommans "glittermaskin" till Barbie-dekorerade-kläder behövde ju testköras.
Piratskepp måste få komma till och från hamn och piratborgar ska intas.

Nu har vi fortfarande en ohemul mängd papper och emballage som inte haft vett att kliva nerför trappan och parkera sig på rätt plats (det vill säga i bakluckan på bilen), för vidare transport till återvinningen och som om det inte räckte, finns det drivor av löst glitter i samtliga rum efter Majblommans Barbiefärd genom hemmet.

Men hörrni, städa det är en världslig sak och dessutom anser jag att det alldeles för lite glitter och glamour i mitt liv så några vilsesimmade glittriga drivor i hörnen, det piggar bara upp.

Tre små har jag stoppat ner i badet där de ömsom kör med piratbåtar, ömsom försöker dränka varandra.
Finurligheterna bara trillar ur deras munnar - Pysselkungen har doppat hakan i badskummet och leker "Elak-tråk-vardags-tomte.
-"Nehej, ni får inga leksaker, bara tandborstar och strumpor i julklapp. Ni har inte varit tillräckligt snälla i år"

Undrar var han har fått det ifrån?

7 kommentarer:

LillaTuss sa...

Med tanke på dina aktiviteter kanske Mångmamma borde ha ett mellannamn som Alfhilda eller Lady Killigrew. Det var (enligt Wikipedia) två av de kvinnliga pirater som funnits. Jag röstar på det andra namnet. Lady passar dig bäst...

Unknown sa...

Man kan aldrig få för mycker glitter i livet!

God fortsättning och hoppas att morgondagen också blir fylld av lek och glitter. Städningen kan man allt ta senare, smutsen går ingenstans!

Karl sa...

Känner att det var alltför länge sedan jag var här på besök och lämnade ett avtryck. Alldeles för länge sedan jag överhuvudtaget bloggade eller kommenterade bloggar.

Så jag är glad att jag landade en stund just här, just ikväll. Din beskrivning av dagen fick mig att upptäcka hur mycket jag saknat bloggandet. Beskrivandet.

Bakom våran soffa ligger drivor av papper, spritt över golvet spår av glitter som stortjejen lämnat efter sig och som lillasyster gärna stoppar i munnen.

Julklappsspel är spelade, lego är byggt, leksakstraktorn har gått sönder men lagats igen, julmaten har börjat kallas rester och alla känner sig som avslagen julmust.

Gästerna är fortfarande kvar och det är roligt, men det är också skönt att de åker imorgon. Det behövs lite andrum. Lite tankeutrymme. De känner nog likadant.

Ursäkta att jag kapade lite av din blogg, men jag har saknat detta.

God fortsättning får man väl säga.

Lippe sa...

Låter som den bästa av juldagar!
Hoppas det följs av många sådana!
Kramar

Anitha Östlund Meijer sa...

Låter som du haft en sådan dag som jag trodde att jag skulle ha, men istället tvingades ut på vägarna i förtid pga elaka vindar som ändå inte behagade att komma in över Sverige förrän nu.
Men vilka vindar det är...puh...jag är glad att jag är hemma i vårt härliga hus för att ha möjlighet att kolla av tomten imorgon. Det är nog både ett och annat som fått vingar i stormen.
ha det. Kramar

Tankar vid midnatt sa...

Det låter som du haft en förträfflig juldag med både lek, glitter och liv!

Slappejulkram från Lena

Mångmamma sa...

Hulda; jag ser mig inte som så värst Ladylike - så jag får väl helt enkelt tacka!
Cissa; Ja, städat har jag inte gjort!
Pappa K; Välkommen att fortsätta med din "kapning" - kul att se dig igen och god fortsättning själv!
Lippe; :)
Anitha; Hur stormigt har ni det? Såg på tidningarnas nyhetssajter om rasade träd i er del av världen!
Tankar vid..; Vi håller fanan högt när det kommer till lek! :)