lördag 10 september 2011

Packning pågår

Storsonen städar ihop sitt rum, sina saker och får inventera Mångmammas miljoner-extra-husgeråds-lager.
Allt utom en stekpanna och några kökshanddukar verkar finnas.

Eller, handdukar finns men av värstingkvalité, hemvävda och monogrambroderade av äldre släktingar.
Sådant som en 19-åring inte riktigt uppskattar på samma sätt som en loppisgalen kvinna som satt en ära i att undvika allt som är nytillverkat!

Morgonen började för övrigt på bästa tänkbara sätt.
Två gossar ställde upp i skostorlek, åkte till Missionskyrkan, åt frukost och fick följa med "de stora killarna" till kanotpaddling.
Vi vuxna pratade relationer, tonårsfrigörelse och fikade lite till.

Behöver jag säga att det uppstod lätt vadslagning mellan oss föräldrar medan vi väntade på våra barn, om vilka som doppat väl valda kroppsdelar i sjön?
Eller behöver jag säga att jag hade rätt angående Sheriffen?
Mycket riktigt var allt under knähöjd dyngsurt på honom men med rosiga kinder och solsken i blick kändes det som en världslig sak.

Pysselkungen var lite besviken över att det inte var scouter varje dag så jag misstänker starkt att de kommer att uppskatta kommande tillfällen!

Vi fortsätter med lite mera packad helg här och en storson som kommer att lämna över ett tomt rum till sin förväntansfulla lillebror inom kort.
Och en minst lika förväntansfull mamma som får löpa amok med pensel och färgpyts för att transformera ett sobert kaffelattefärgat tonårsrum till något mer färgsprakande!

3 kommentarer:

Cicki sa...

Stekpanna och kökshanddukar är världsliga saker som finns på närmaste Ikea-varuhus.

Tur att det är ett tag tills nästa unge ska flyga ur boet. Du hinner ställa om dig i lite lagom takt.

Tankar vid midnatt sa...

Det låter som du haft en riktigt bra lördag!
Kram

Karin sa...

Kanske skulle jag också ha gjort så, snabbt flyttat in nästa unge i det rum som 20-åringen lämnade tidigt i våras - och som han sedan återvände till! Hans paroll numera tycks vara "Mitt hem är min borg" och han har verkligen gonat in sig på det gamla vindsrummet med sina pinaler och fysiska jag!