söndag 10 april 2011

Solsemester på trappan

Jag tog semester denna helg.
Barnen har varit fullt upptagna med att cykla, ta lekstugan i besittning, bygga kojor i skogen, skita ner mängder med kläder, äta glass och undvika att få träd i huvudet som far-är-rar fällt medan jag suttit på trappan och läst.

Anna Gavalda är jag klar med, två självbiografier av dels Jessica Andersson och en kvinna som heter Gunilla Söder-någonting (redan glömt)samt mitt livs första roman av Ranelid.

Jo, jag har hunnit utfodra djur, man och barn, tvätta lite, handla och diska men merparten av tiden har jag suttit still.
Makalöst fint väder, äntligen.

Så, imorgon startar vi veckan med en ny rivstart, eller hur?

9 kommentarer:

KaosJenny sa...

Låter ju hur bra som helst, solsemester hemma... Billigt och itne behöver man packa som en galning. Det här är den underbar årstid. Njut vidare. Kram

Cicki sa...

Vad bra att du unnade dig det. Ranelid? Hur är han som författare. Jag har så svårt för den mannen att jag inte ens övervägt att läsa något av honom.

Karin sa...

Sitter just nu och laddar inför veckans rivstart. En ensam kopp kaffe - huset sover ännu. Ja, ena katten har just släppts in efter nattens jakt utanför. Annars är allt stilla. En fin vecka önskar jag dig! Och ännu mer vår-sol skulle sitta fint! Man blir så glad av den..

Mamma Mimmi sa...

Snyggt jobbat...eller inte då alltså! En bok i solen är precis vad du förtjänar.

Le Loup sa...

Usch ja. Jag ska börja motionera nu igen, jag är som en björn och går i vinteride varje vinter och framåt våren så börjar jag igen. Men det blåser väldigt tycker jag. Kanske får skjuta upp det till imorgon :) Hur var Ranelid, förresten?

Ezter sa...

Var Jessicas bok bra? Har tänkt läsa den, men glömmer det när jag väl är på bibblan...Och Ranelid? Vad gillar du honom? Jag har inte provat läsa hans böcker, försöker komma underfund med vad jag tycker om honom först. Vilket nog är fel ordning ;)

Barnens Hjältar sa...

Åh tack tack tack, det är så skönt att ha henne här. Dessa små fantastiska liv :-)

Du verkar haft en fantastiskt skön och avkopplande helg, underbart :-)

Småländskan sa...

Låter som en härlig helg för dig! Säger som många andra; jag har inte läst Ranelid och är lite nyfiken på hur han skriver. Märkligt att han är "så stor" om ingen läser honom? Hade förutfattade meningar om honom, innan jag såg programmet "Stjärnorna på slottet" och innan jag snackade med de som känner (till) honom på riktigt. Tydligen en ödmjuk, intelligent man som inte alltid har haft det så lätt.
Du får läsa och sen recensera.
Påskförberedning för mig idag, deklarerat, tvättat, handlat, sorterat i garderober. Sen blir det trol. ett par dagars jobb i veckan, helgen går åt till barnvaktande och sen sätter det igång på riktigt! På jobbet alltså! Ja och sen är det påsk och då vet du ju att jag har måst förbereda mig för den.
Kramar om

Milla sa...

Härligt...
Vädret har verkligen inbjudit till semester.
Kram