tisdag 8 februari 2011

Kort natts färd mot dag!

Från morgonens bilslirande i halv storm och yrsnö före sju, till att leda (?) dagens sångstund i församlingshemmet, via läxläsning, mat och taxifarande - kommer dagen avslutas under nästa dygn med en långtripp till staden för att plocka upp festprissarna storsonen och extradotter P.

Det här med "studentfester" alltså?
Jag är skeptisk!
Och då lekte jag festprisse med besked under mitt sista år i gymnasiet, fast kanske mer koncentrerat till de sista fem veckorna av terminen.

Märkligt vad traditioner ser annorlunda ut i olika delar av landet och över tiden.

Vad skönt det kommer att bli att somna runt två inatt och vackla upp igen några timmar senare för att börja om med samma dans igen!

Livet på landet= livet på en pinne!

5 kommentarer:

Milla sa...

Här har det hittills hållt sig till att de nattliga turerna utförs på helgerna.
Men den dagen/natten kommer väl så småningom att även hitta hit:/
Hoppas du får sova gott fram tills taxi-passet börjar.
Kram

KaosJenny sa...

Hoppas du sov gott. Ibland är sömn alldeles underbar när man vet att det kommer att bli för lite. Som att man "hårdsover". Kram

Inger Marianne sa...

TIDEN! Har inte TID!
Satte mig vid datorn för att se ditt avtryck... Jag sitter kvar se´n några timmar! Började läsa på "svärmorsfågelns" favorits blogg,läste mer och mer. Som du förstår ligger jag långt efter dina andra följare... ja f..n kunde inte sluta!!! Måste säga att skinnbyxor i pulkabacken hade även jag men ingen hatt, däremot en lång sjubbpäls. Att vara annorlunda har alltid varit mitt signum, använder fortfarande mina skinnbrallor, patetiskt eller hur? Men jag älskar dom!! Även jag är en braåhasammlare visst känns det hur bra som helst när man hittar saker, material som kan bli något nytt? Nej nu måste jag ge hästen hö och hunden piper! Patron på väg in för att äta. Ha en bra dag, Kram

Mångmamma sa...

Milla och kaosjenny; Tack, jag "hårdsov" verkligen.
Kort, koncist och effektivt!
Inger Marianne; Tid är på något sätt en bristvara, kan vi inte lagstifta om längre dygn?
Patetiskt med skinnbrallor - nix, inte då!
Mina ligger på vänt, mest för att de hunnit bli liite för stora..!
Vid tillfälle (!) ska jag försöka samla ihop några väl utvalda inlägg som är signifikanta för vem/vad/hur jag är!
Vilket år som helst...
Kram själv.

Le Loup sa...

Studentfester har jag ingen erfarenhet av, (och jag uttalar mig gärna om saker jag inte vet...;) men det verkar ohyggligt uttröttande både för barnen och föräldrar om jag förstått saken rätt.
För övrigt, (för jag läser kommentarerna också) skinnbyxor är alltid rätt och att vara som man själv vill, bättre blir det inte :)