torsdag 23 december 2010

Växjö - Malmö

Inte nog med att stora dottern inte kommer hem-hem, hon ska prompt ge sig iväg till Sveriges värsta katastrofområde vad det beträffar väder- och kommunikationsläge!
Inga tåg kommer fram, snön yr i horisontalläge och bussarna brottas med alla andra som vill ta sig från punkt A till punkt B på uselt röjda vägar.
Känns ju betryggande!
Verkligen!

Själv har jag resten av barnaskaran samlad, julgransfötterna är fyndade, sillen inlagd, kålroten kokt, gröten på gång, veden insläpad, djuren utfodrade och de små-vilda-glada tindrar ikapp i sina pyjamasar!
Klappar och gran ska kläs på, kanske även barnen!?
Jäpp, här är det nedräkning till tomteankomst.

God Jul på er och hoppas alla som ska ut och fara tar det lite mer än lugnt i detta bistra klimat.
Sänk hastigheten, håll avstånd och klä på er så kan vi alla få fira fler jular!

Ha det gott!

7 kommentarer:

Anonym sa...

God Jul på er också! Och ja, jag stannar hemma idag, ger mig inte ut på de kustnära småländska vägarna. Inväntar rapporter för i morgon, kanske det blir av då. Ingen ko på isen, som vi säger här. Får i alla fall träffa barn och barnbarn på annandagen.
/Småländskan

Cicki sa...

Hoppas dottern kommer fram ordentligt till Skåneland. Här är det också nedräkning. Som sagt var så ska ny sill läggas in, granen ska kläs, sista julklappen ska göras klar, juldukar strykas och tomtar ska fram. Sedan är det bara att invänta tomten.

Ha det så gott och var rädda om varandra. Kram

Karin sa...

Har förstått att väglag och vädret är mycket besvärligt i södra Sverige. Här brottas vi mest med kylan, som kallast i natt hade vi -27.8 grader. En mil söderut mätte de -33 grader. Men tror att det värsta är över nu. Ha nu en riktigt fin jul, hoppas dottern som inte kommer hem når dit hon har tänkt sig! Kram!

Märta sa...

En synnerligen härlig julhelg tillönskar jag dig och hela stora härliga familjen! *kramar om*

Unknown sa...

En riktigt god jul till dig också!

Hoppas dotterns resande löser sig och att du har fått klätt både gran och barn.

Här på västkusten har vi lätt bris, klarblå himmel, strålande sol och välplogade vägar, så det är inga problem för släkten att ta sig hit hem till oss!

~ ♥ AnnKatrin ♣ ~ sa...

Tittar in för att önska er en riktigt GOD JUL ;)
Kramiz

Rebecka sa...

Äsch då, buss mellan Hässleholm och Malmö var tänligen trevligt. Kom ju bra två och en halv timme senare än planerat.