fredag 17 december 2010

Blöta ben och framkrafsade steg

Far-är-rar hade en 40-milatripp bakom sig igår kväll när han kom hem runt 22-tiden.
Då sov jag och alla små-vilda-glada gott.
Att grannen varit hit en sväng och plogat snö sent på kvällen hade gått mig spårlöst förbi.
Ända till jag imorse skulle forcera snövallen mellan gångväg och gårdsplan!

Att sjunka ner till halva låret och nästan sitta fast är så lagom piffigt klockan kvart i sju i beckmörkret!

Dessutom har jag en del att ta upp med mig själv, angående förslappad inställning till snöskottning av vissa källartrappor!
Att försöka ta sig fram i den trappan med vedsäck i högsta hugg är förenat med direkt livsfara fick jag erfara när jag testade.
Om vi säger så här - det är ju tur att det finns räcken att grabba tag i!

Nu är trappstegen nödtorftigt framhackade, frågan är bara om det var en förbättring eller försämring?

Och snöar, det gör det fortfarande...

Trevlig och snöig helg på er!

5 kommentarer:

Karin sa...

Ni har nog fått betydligt mer snö än vi i närke. De sista dygnen kanske det har kommit 4 - 5 centimeter. Absolut inte mer. Men visst är det ändå härligt med vit ren snö istället för lera, kladd och klafs! Sådana vintrar kan ju farstun likna en ladugård.. Men det gäller att hålla sig upprätt, med eller utan vedsäck. Illa valt tillfälle och lägga sig med ev. hjärnskakning eller brutet ben..Så håll dig stadigt i snöskyffeln.. Trevlig helg!

DDT sa...

Min plan är att skotta fram min stuga i helgen. Jag har inte varit där på en och en halv månad... Men det är väl egentligen inte sååå jobbigt att skotta snö, va? Det är det väl inte?
Och nog plogas väl även skogsvägar som leder till mystiskt placerade carportar? Hoppas det. Annars kan det bli en jobbig helg.

Anonym sa...

Just nu gillar jag snön, då den är ett alternativ till att jag kan få lite vatten. Alltså, hela kommunen här är utan vatten! Hur bortskämda vi är märks just vid såna tillfällen. Jodå, smältvatten har det blivit och några flaskor påfyllda vid utställd vattentank. Det räcker till kaffet och tandborstningen.
Ha en skön helg du också!
/Småländskan

Mångmamma sa...

Småländskan; Är ni fortfarande utan vatten???
Läste på nätet häromdagen att Kalmar och Jönköping både var strömlösa och tokinsnöade!
Vi har visst klarat oss bättre!
Tjockisen; :)Lycka till!
Karin; Som jag skrev hos dig, vi har fått mycket mer snö än några futtiga 4-5 cm. Snöar gör det fortfarande och snart räcker det och blir över...

Anonym sa...

Nytt försök till kommentar:
Vattenbrisen har varit från sen fredagskväll till nu sen lördagseftermiddag. Strömavbrott har jag varken märkt av eller hört talas om.
Vid 23-tiden i fredags sas det på lokalradion att ca 10.000 hushåll här var utan vatten. I morse (lördag) hade jag vatten, kunde tvätta av mig, borsta tänderna, brygga kaffe. Så jag tänkte att det är nog inte vi (jag) som är drabbade,jag slöade till. Det skulle jag inte gjort!
/Småländskan