onsdag 10 november 2010

Tim-Joel + Olga Isabelle = Sant?

Det är väldigt sällan som jag saknar en tv i huset.
De senaste dagarnas snackis om Ung och Bortskämd har däremot triggat min nyfikenhet så pass att jag var tvungen att besöka stora dottern - och under en hel del högljutt stönande - beskåda spektaklet.

(I sammanhanget bör påpekas att jag körde enkel väg, fem mil för att komma till min 20-åriga vuxna dotter och diskade inte ens min egen kaffekopp efter mig, långt mindre började jag fundera på att dammsuga hennes 27 kvadratmeter, eller tvätta några kläder åt henne. Det kan hon själv!)

Seriöst, det här måste vara kvalificerad fejk-tv!?
Hur kan det överhuvudtaget förekomma sådana tvättäkta nötter som dessutom ställer upp till allmän beskådan på bästa sändningstid i svt!?
I första hand menar jag faktiskt föräldrarna.

Att vädra sin smutsiga byk är ju annars förbehållet politiker och riktiga kändisar, att med berått mod visa upp sitt kapitala misslyckande som förälder - det övergår mitt förstånd.
Alltså måste det vara fejk!

Jag brukar ju reagera rätt ilsket på fördomar men här är det ändå på sin plats att analysera karaktärerna som känns väldigt tillrättalagda för att det ska bli så bra underhållningstv som möjligt.

Först har vi en knippa blonderade bimbos, vars främsta bekymmer verkar vara att en nagel skulle kunna gå av.
Sedan en värmländsk argbigga samt en handlingsförlamad långhårig tös som kör med sin totalmesige pappa.
På killfronten är det inte bättre.
En clown som ser upp till Peter Pan, en datanörd som äter direkt ur konservburkarna, några Stureplansbrats och en så urstereotyp fjolla att jag inte sett maken till dess like sedan Jonas Gardell spelade över, någon gång på 80-talet!

Föräldrarna är en samling för sig!
Ett föräldrapar ser ut att vara en hallick på dekis med sitt sista ragg till fru, hon verkar dessutom lida av Lulu Carterkomplex å det grövsta.
Några totalmesiga tofflor till pappor har hystats in bland resterande surkärringar till kvinnor som spelar mammor.

Ja, spelar!

Bara "barnens" namn är fantastiska.
Tim-Joel och Olga Isabelle?

Tyckte inte tv-teamet att det skulle verka som om föräldrarna ens tyckt om sina barn när det förmodats vara nyfödda?
Hur kan de annars (med risk för att ösa in ett grustag i ett växthus, med tanke på mina egna telningars något märkliga förnamn) ha gett sina barn dessa namn?

Hade jag trott att detta varit äkta, hade jag bara beklagat.
Djupt och innerligt.
Nu kan jag bara gratulera svt till ett underhållande lyteskomikskoncept som troligtvis kommer att få mängder av gratisreklam, likt detta, på mängder av bloggar runtom i landet!

Nej, jag kommer inte ödsla mer tid på sådan här konstruerad skit!

6 kommentarer:

Anonym sa...

10 poäng av 10 möjliga!
Ja, till dig alltså!
Tips: det finns SVT Play OM du mot förmodan skulle vilja kolla nåt program.
/Småländskan

Dotter R sa...

Hahaha! Du är så himla elak! Puss på dig!

(Kan för övrigt tillägga att jag har diskat, dammsugit, tvättat, bytt sängkläder och torkat av både skåpsluckor och golv. Helt själv. Fastän jag bara är tjugo år fyllda..)

~ ♥ AnnKatrin ♣ ~ sa...

Ja, det var ett av de värre Tv jag har sett. Jag kunde inte ens titta färdigt på ett program.
Kanske har du rätt, fejk

Tack för kramen ;)Du är värd en kram du med *kram*
Ha en fin kväll

Cicki sa...

Jag är ju så godtrogen och dum att jag tror det är på riktigt. Du kan dessutom se SVT i datorn i efterskott om du vill.

Milla sa...

Skrattar gott åt ditt härliga inlägg och inser att jag inte missat något. Hur mycket skit kan de klämma in på tv utan att vi reagerar. Tv-kanalerna sänder det ena dummare programmet efter det andra. Shoppingtokiga i Ullared,obstinata pensionärer, svenska folkkära? artister i klubben för inbördes beundran och Östermalms-kärringar eller andra spektakel som syns i tv...

Inte missar man något av vikt när man slår på dumburken...och så ska man införskaffa platt-tv, pyttsan, här får de bära ut "tjock-tv:n" först när den brunnit upp, skratt.
Kram

Unknown sa...

Tyvärr måste jag göra dig besviken! Det är inte fejk!! Min 18 åriga dotter (som storstädar hela huset om jag ber henne) känner en av bimbosarna och hon ÄR verkligen sån om inte värre i verkligheten. Hon kunde för sitt liv inte förstå varför min dotter ville ha ett jobb och tjäna lite egna pengar. "Men asså, det tar ju massa tid o är skitjobbigt! Man får ju pengar ändå?"

Fruktansvärt grymma, elaka föräldrar som enbart har barnen som någon slags statussymbol för att visa upp... Tragiskt!

Ha en trevlig kväll!