tisdag 28 september 2010

Stridstuppar och fattiga Riddare

Jag har ett lite för hektiskt socialt liv just nu.

Gick ut starkt i morse med en tidig taxitur till storsonens buss före sju, återvände till hemmabasen för att rycka liv i de små-glada-sovande-vilda.
Frukostrace, packadeväskortjat och ny tur för avstjälpning av skolgosse,upplockning av bästaste vännen och landning i församlingshemmet för tisdagens hopp-och-lek.


Nästan alla småttingar, ca 16 stycken mellan fyra månader och fem år, verkade ha ätit en blandning av kortklippt taggtråd och ecstasy till frukost!?
Jisses vilket röj det var!
Uppkavlade ärmar var bara förnamnet idag.
Vi punktmarkerade potentiella minihuliganer, särade på stridstuppar, sopade upp små som drullat på skallen, blåste på fiktiva skråmor och sopade smulor överallt.


Det blev riktigt lugnt och skönt att åka hem med två egna, tre lånade barn plus en mamma lagom till lunch!
Resten av eftermiddagen tillbringades med att sopa upp små här hemma, röra i grytorna, blåsa på fiktiva skråmor och utfodra menageriet i omgångar.

När sedan de två minsta skolgossarna kom hem, samlades vi alla nio runt bordet för ett stabbigt mellanmål - Fattiga Riddare.

Jojo, det gäller att ställa sig in hos småttingarnas vänner...

1 kommentar:

Milla sa...

Guu, va du får till orden=D
Ren njutning & en riktig humörhöjare...Du får en "hektisk" dag att låta som rena rama poesin.
Kram för att din positiva barnsyn smittar verkligen smittar av sig på mitt humör. Tur att det finns sådana mammor som du.
Jag delar din syn. Kramar Milla