måndag 20 september 2010

Hur kan så många svenskar ha förlorat förståndet?

Ja, jag tänker dumförklara en stor del av svensk befolkning!
Utan att skämmas ett enda dugg!
I mina hybris-stunder undrar jag om det är så klokt att vi har allmän rösträtt men eftersom alla andra alternativ är sämre så är det nog bara att gilla läget...

Vi har tack och lov behållit den sittande regeringen, näpst Mona, skadeskjutit V och Kd men även haft den infantila förmågan att rösta in Sd i politikens högkvarter.

Som nation betraktat då, menar jag.

Oavsett hur man ställer sig till partifärgerna bör alla sansade, hyggligt läskunniga röstberättigade medborgare kunna göra enad front mot de avvikelseföraktande nationalisterna som kallar sig för SverigeDemokrater!

Vi och de-mentaliteten kan vi inte ha, bara mista.
Deras uppfattning om konspirationsteorier och det islamska hotet bör bemötas sakligt.
Att inte ta dem och deras sympatisörer på blodigt allvar, kan leda till katastrofala följder.
Bara för att politiska ledare förändrar sin retorik och förpackar sitt budskap i ett glansigt omslagspapper, betyder inte det per automatik att innehållet är godare!

Jag har ingen som helst lust att stå till svars för mina eventuellt kommande barnbarns frågor om hur i hela fridens namn vi kunde släppa in ett nationalistiskt/främlingsfientligt/nazistiskt ideologiskt parti i svensk politik.
På riktigt!

Yttrandefriheten är helig men därifrån till att släppa fram vilka tomtar som helst i beslutsmässig position - det är bara förfärligt!
Så, vad säger ni?
Ska vi be för att oppositionen tar sin del av ansvaret och hellre går samman med alliansen när det kniper, än låter Sd äntra vågmästarstolen?
För att tillåta dessa vilsesimmade själar ha något att säga till om - även om det inte skulle vara direkt livsavgörande - det kan jag inte tolerera.

Trots att jag anser mig vara för demokrati och delaktighet...
Punkt och amen!

13 kommentarer:

Milla sa...

Väl talat...Jag är tillbaka i bloggsfären, ännu en gång och vill bara kika in & säga hej.
Håller med dig fullständigt...men visst verkar historien upprepa sig(2:a världskrigets). Hur blinda kan människor, syftar naturligtvis på de som röstade fram SD,bli...N, dags att ta bort skygglapparna...för nu börjar allvaret.
Kram Milla

Anonym sa...

Håller med! Du är mitt i prick! Ja, jag tror det, eller jag är helt övertygad om, att det är bättre oppositionen tar sitt ansvar hellre än att SD får en s.k. vågmästarroll. För inget, absout inget, kan vara värre än att de "vågmästar".
/Småländskan

Cicki sa...

Niger och bockar och tackar för ett bra inlägg. Har själv, för första gången i mitt bloggliv, skrivit ett politiskt inlägg.

Dotter R sa...

det är ju för fan inte de rödgrönas fel att sd kom in. dessutom vägrar maud samarbeta med "kommunister", som hon själv uttrycker det. åhhh. död åt sd. död åt alliansen.

Maja sa...

håller med dig till fullo!

~ ♥ AnnKatrin ♣ ~ sa...

TACK, Mångmamma!!!För att du fick mig att tänka till, och ryckte upp mitt självförtroende =) Du har så rätt och har alltid så kloka ord.

Kramizar

Mångmamma sa...

Dotter R; VAR har jag påstått att det skulle vara den röd-gröna rörans fel att Sd kom in???
Och att det finns ideologiska meningsskiljaktigheter vilket försvårar ett samarbete mellan höger och vänster - det är ju givet!
Men inte ens jag skulle häva ur mig; Död åt de röd-gröna!
Däremot är det katastrofuselt att dessa avarter på svensknissar kommit in i leken!

Bina sa...

Håller med om att vissa dagar känns demokrati mindre bra...

Anonym sa...

Stolt över att vara din syster idag!

Dotter R sa...

ingenstans. det är bara det att det låter på dig som att det vore de rödgrönas ansvar att ge upp det de står för och vika sig för alliansen, samt att om de inte är villiga att göra detta skulle det indirekt leda till att sd främjas. VILKET I SIN TUR skulle innebära att de rödgröna skulle bära ansvar för sd's ökade inflytande. visst måste alla partier aktivt arbeta emot främlingsfientlighet och rasism - självklart! - men de rödgröna ska inte behöva kompromissa bort sina ståndpunkter till fördel för alliansen. eller, "gå samman med alliansen när det kniper" som du uttrycker det.

och okej, det kanske var att överdriva. jag önskar inte död åt människor, bara åt borgerliga tankegångar. och självklart; död åt främlingsfientlighet.

Mångmamma sa...

Dotter R; Nej, jag tror inte att det skulle vara lyckat - eller ens tänkbart - att de rödgröna skulle kunna gå emot sina egna politiska ståndpunkter i sakfrågor.
Vad jag främst menar med "när det kniper" är ju givetvis det som rör integrations-, migrations- och biståndfrågor.
Samt eventuellt ekonomisk yttre påverkan, där det är viktigt för landet Sverige att ha en stark och enad riksdag bakom sig.
I de situationerna har jag ytterst svårt att se det omöjliga i att nå överenskommelser mellan blocken.

Det är det främlingsfientliga jag vänder mig mot!

Samt det förtäckta och förklädda i Sd´s retorik som endast är till för att "mörka" partiets historia.
Bara för att man döljer smutsen, försvinner den inte!

Inget befintligt - och i förra veckan- etablerat parti är betjänta av Sd som vågmästare.

För att använda ett gammalt talesätt; Enade vi stå - söndrade vi falla!

Aldrig förr i mitt liv har de orden haft en så tydlig nationell innebörd!

Mångmamma sa...

Alla ni andra; Tack! Kul att det finns de som håller med mig, även om detta inläggs kommentarsfält börjar likna ett regelrätt forum för politisk polemik mellan mig och Dotter R.
;)

Rebecka sa...

jamen visst. det kan jag också skriva under på. alla mot främlingsfientlighet. överallt och hela tiden.