fredag 12 mars 2010

Tantvarningen slår till.

Ok, helt kurant är gossen inte men några fler totalsaneringar av son , sängkläder och golv har det inte varit.
Trött och ynkig däremot, det är han.

Bam-Bam passade på att somna när vi skulle forsla Pysselkungen mellan förskola och tandläkare idag.
Fortsatte att sova gott i famnen på mig medan storebror fick inplastade sexårständer, bananlack och efterföljande belöningspryl.

Som just för dagen blev det en enhörningstatuering.

Fredagsfikat med samtliga små är undanstökat och snart dags att börja röra i grytorna!
"Far-är-rar" kompenserade mer än väl för sin bristfälliga närvaro samt sena ankomst i onsdags kväll, genom att ta med Sheriffen på storhandlingstur igår kväll.
Trevligt fullt i kyl och skafferier igen, tyvärr är just fredagar sämsta matlagningsdagen här.
Maken har haft fredagslunch och"fredagsfika" på jobbet där "ju kletigare vinner" är mottot, vi skippar den nyttiga frukten/mackan och går lös på något mer festligt som dagens kanelmuffins, så barnens aptit är inte överdrivet stor.
Inte makens heller!

Småplock som grönsaksdipp, salamiskivor, ostkuber, morotsstänger och dito gurkvarianten får nog duga idag så tar vi fram det tunga artilleriet imorgon.

För övrigt är det rätt spännande att leva efter köpstoppslöftet denna månad.
Inte för att jag brukar ägna mig åt några vansinniga shoppingutsvävningar i vanliga fall men denna månad har jag fallit för en onödig frestelse så här långt - min vurm för plåtskyltar gjorde sig påmind härom veckan.
Priset var mer än rätt, motivet likaså, alltså slog jag till, trots min föresats att undvika alla inköp av icke nödvändig karaktär.

Bara för den skull dimper givetvis en textil och inredningskatalog ner i lådan idag och får mig att börja drömma om vårliga, pastelliga, prickiga och rutiga textilier.
Varför?
Tantvarningen börjar bli skrattretande

Alltså, ett djupt andetag och ett hårt tag i en mycket stängd plånbok!
Samt en besvärjelse om att allt går över...även köpdriften!
Ni andra som hängde på, Mimmi och Stormsvala, hur går det?

Trevlig helg, också!

5 kommentarer:

Mamma Mimmi sa...

Kära du, vad ljuvligt det låter med en familj stor nog att skapa en fredagsfikerutin - ni är verkligen en fantastisk förebild när det gäller att leva nedväxlat, men med njutning i fulla drag. Köpstoppsfascisten själv (aka jag) har till allra största delen varit exemplarisk, men föll häromdagen till föga på ett ganska onödigt (men nog nödvändigt sätt ändå!. Hade den fantastiska turen att vinna en underbar (på riktigt!) glasvas i jobbets stora konstlotteri och i lyckoruset sögs jag in i en blomsterbutik för att kröna trofén. Det är såååå vackert hemma, men en bekännelse får komma på bloggen i helgen. Ha ett härligt veckoslut!

Rebecka sa...

Både och. Hittills har jag köpt kuvert, fikat ett par gånger (kan visserligen räknas in under matkontot, men är faktiskt inte direkta livsnödvändigheter), ett par second hand-fyndade tantskor (femtio pengar och alldeles lagom!) samt tio galgar (vilka behövdes för tidigare månaders secondhandklänningsshoppande, men de var också second hand såklart). Ja, och en biobiljett. Och tågbiljetter.

MEN! Jag har inte köpt en enda klänning den här månaden och inte heller har jag varit ute och svirat på studentpubarna.

Milla sa...

Ser att fler faller för köpsuget iblan..men nu ska jag hänga på ditt köpstopp. Här ska sparas för sommarens shopping i London.
Det brast förstås med en gång då jag just bad maken köpa en onödig tidning åt mig, som tur var skulle han inte till den affären så tji, fick jag.Lika bra det..50:- till "pundaren"!
Kram Milla

Mångmamma sa...

Mimmi; vackra blommor tillhör nästan nödvändigheter. :)
Rebecka; min "onödighet" kostade 35 kr, ganska ok? Och secondhand är nästan alltid rätt, även när det är köpstopp, fast jag ska undvika mina favoritloppisar denna månad!
Milla; Heja! London är ju en shoppingstad, där får man handla!

Rebecka sa...

Jag har kommit på att jag hellre kör köpstopp gällande nyproducerat hela året om, än köpstopp för allt men bara under en månad. Fast jag råkade köpa en vit kajal i dag också... Och den var inte second hand.