tisdag 15 december 2009

Att konkurera ut filmindustrin?

För många, många år sedan jobbade jag i en möbelaffär.
Min karriär blev dock kortvarig i denna bransch eftersom jag drabbades av något så udda som kolofoniumallergi.

Kolovadåförnåt, är i grunden grankåda, enkelt uttryckt.
Används för sina klistriga egenskaper i allt från mascara och skocremé till golvlack, lim, fernissa och i hög utsträckning inom förpackningsindustrin.
Ca 300 personer i Sverige hade denna typ av allergi när jag också fick ingå i denna exklusiva skara.

Häftigt att få vara så unik.
Inte!

Av någon outgrundlig anledning har jag tydligen, säger; mycket tydligen, kommit i kontakt med detta ämne på sista tiden.
Ansiktet stramar, fnasar och svullnar.
Lite värre för varje dag.

Visst har jag och de små-vilda-glada spenderat en hel del tid i deras läger (skogskoja), visst har jag släpat in några små förskrämda barr-ruskor till bordsgranar och far-är-rar gick lös med sågen och spred sågspån omkring sig i köket i helgen.
Men ingenting känns riktigt som om det endast och allena skulle kunna vara förklaringen till min alltmer skrämmande Alienuppsyn.

Som grädde på moset insåg jag förfärat att det jag trodde var hederlig, normal utväxt (ja, jag är liiite fåfäng och färgar håret) snarast var att betrakta som grått.
Inte vanligt trist råttfärgat ljust som hittills utan grått.
Alltså grått!
Kommunalgrått.
Helgrått?

Nu till den aktuella frågan; Kommer tomten till en mångmamma som närmast är att jämnställa med någon av de mer lyckade maskerna i en sämre rymdfilm?
Eller vågar han sig inte in till mina små-vilda-glada?
Kanske räcker det att jag använder en av barnens favoritleksaker?
Pappkasse med utklippta hål för ögonen!

6 kommentarer:

Mina dagar sa...

Ha ha, jo-orå han kommer till ALLA! Han gör ingen skillnad på gammal, ung eller typ skådis! :)

Men du det där låter ju lite jobbigt!
Grankådaallergi!? Det var första gången jag hört om det! Men som sagt ska man hitta något bra med det så är det väll att du är unik!

Hoppas det finns någon bra kräm eller tabletter för allergin!!

Sköt om dig!
/Eva

Fisken sa...

Ha, ha, ha! Jag är ledsen att jag skrattar men *asg*

milla sa...

Tomten är god så om du varit riktigt snäll så kommer han nog...hoppas det går över snart...det där kommunalgråa känns igen..har precis införskaffat ny hårfärg att roa mig med.Kram Milla

Mamma Mimmi sa...

Men stackars Mångmamman och inte är det lätt att undvika granruskor vid denna tid på året. Men nog kommer väl tomten till alla barn (och vuxna..) så länge de varit tillräckligt snälla....oavsett fnas och utväxt!?

Påminner mig förresten om en stor internationell ungdomskonferens jag bevistade under min studietid. Gratiskådisarna kunde inte delas ut för att en spansk kille var svårt allergisk mot gummi (ett sånt öde för en latinostud i sina bästa år...)..och banan och kiwi...

Rebecka sa...

Hahahahaha!

B i t t e sa...

Ajajajajdå. Fel allergi (finns nån rätt?) vid denna tiden på året. Det där med håret, det känns igen. Var tredje vecka måste det kladdas i sånt där täckande för att jag inte ska känna mig som en grävling. Även om det hade vart gött att va en sån just nu, kanske...